Fiske och annat dagligt

Äntligen ett kustpass!

Nu var det ca 3 månader sedan sist jag var ute på kusten och fiskade ordentligt. Hela våren har sprungit iväg och det lilla fiske jag bedrivit under maj/juni har varit laxfiske i kombination av kurser och resor. Nu under sommaren har timingen varit helt fel. Varje gång jag planerat ett pass på kusten har de blåst så förbannat mycket att jag helt enkelt inte haft suget att komma ut.

Men igår för första gången på länge så blev det spikat med Robert och Martin att vi kör oavsett! Robert plockade upp mig och Martin med sin båt och den norra skärgården blev vår riktlinje. Vi hoppade i land på en liten ö och körde igång efter lite allmänt prat innan vi spred ut oss. Redan i mitt första kast small det på och jag fick landat en fin fisk kring 40cm. Skoj med kontakt direkt tänkte jag när jag la ut ett nytt kast. Under de första 20 minuterna har jag ett riktigt roligt fiske där det hugger lite titt som tätt och totalt blir 3 öringarna landade med en topp på ca 45cm. Detta kändes riktigt skoj eftersom det var såpass längesedan jag var ute på kusten. Martin och Robert tappar några fiskar men sedan blir det ganska lugnt i några timmar med något enstaka hugg eller följe som resultat.

Vi beslutar oss för att byta plats inför nattfisket. Väl framme på nästa plats så tappar jag en liten fisk i andra kastet och Robert likaså. Sedan är det lugnt en ganska bra stund. Vi fick en 15-20 minuter som var spännande med mycket vak och några bommade/tappade fiskar (Robert får en liten) för att sedan bli totalt stilla igen. Vi beslutade oss för att ge oss vid 01.20 ungefär och tog sedan båten hem. Det var ett trevligt pass och gav blodad tand inför sensommarfisket! Jag körde med en liten räka (kommer snart i shoppen!) under de ljusa timmarna och som vanligt, Dräparmasken under mörkerfisket.

fisk martin fisk_ shrimp vy

Back to list