Uncategorized

Mörrumskurs 4-8 september

Ännu en gång har hösten börjat infinna sig, även om solen och värmen antyder på annat. I söndags kväll träffades alla som skulle vara med på årets sista laxfiskekurs i Mörrum. En trevlig middag och planer smeds inför måndagens fiske.

Måndag
Fisket startades vid lite olika tider för alla i gruppen. Under dagfisket så var Roger nära på att spräcka nollan med en lax på 2-3 kilo som dessvärre klev av strax innan landning. Vi körde sedan en kastlektion där bra diskussioner hölls. Framåt kvällen började mycket fisk röra sig och det var spännande fiske! Karianne var ganska nära att få sin första lax, en stor lax som satt på en stund innan kroken rätades. För Christofer blev det dock en lyckad kväll där han landade sin första Mörrumslax, en fin hane på ca 5 kilo och hade dessutom två fiskar till som bet i flugan. Utöver det så hade det blivit några plogar och dragningar för folket.
iimage iimage (1) iimage (2)

Tisdag
Efter en kall natt så startade dagen väldigt bra! Dime var först ut med att landa sin första lax för resan, en lax på ca 2,5 kilo. Kort därefter krokade Christofer i sin andra fisk för resan och fick landat en riktigt läcker hybrid på ca 6-6,5 kilo. Nu under dagen steker solen ordentligt och de flesta laddar inför kvällsfisket genom att ta det lite lugnt just nu. Rapport om kvällen kommer senare.

Under kvällen var det ganska lugnt, vi såg lite fisk och jag själv gick en repa på kvällen och tappade en lite lax på ca 1,5-2 kg precis vid landningen. Annars var det lugnt.
iimage (4) 2 iimage (3)
Onsdag
Äntligen hade vi lite mulet och solen pressade inte idag, men fortfarande väldigt varmt! Fisket under dagen bjöd på korta perioder med aktivitet. På morgonen tappade Roger en 5-kilos fisk som dessvärre drog av tafsen mot en sten strax innan landning. Vi körde som vanligt kastlektion kring lunch och efter det fortsatte fisket. Thomas fick äntligen landa sin första Mörrumslax, en lite grilse på närmare 2kg. Strax därefter hade han dessutom en stor fisk som plogade efter flugan två kast i rad. I eftermiddags passade jag på att göra några kast och fick krokat och landat en liten grilse på knappa 2kg. Vi har mestadels kört med flytlinor i det låga vattnet men har i vissa tillfällen provat att köra lite djupare i vissa pooler. Småflugor på ca 1-3cm har visat sig vara medicinen.
iimage_5

Back to list