Uncategorized

Driva 12-13 september

För första gången fick jag äntligen tid och möjlighet att få fiska den oerhört vackra älven Driva i Møre og Romsdal i Norge. Det var Molde Jeger FF som bjöd upp mig på lite fiske nu under förlängningen av säsongen. Beslutet togs i slutet av augusti att älven är öppen till 16 september, och eftersom stora arbeten nu görs för att få bort laxen inför rotenonbehandlingen 2022. Förhoppningsvis kan detta projekt som kostar enorma 100 miljoner göra älven fri från Gyro som den nu haft länge.

På kort varsel frågade jag min kompis Stefan om han ville hänga med på två dagars fiske i Driva och han var inte sen med att haka på. Vi lämnade Göteborg efter lunch på söndagen och kom fram sent på kvällen. Efter lite snacks och en grogg var det dags för sömn inför fisket. Måndagen startade med en riktigt kall och blåsigt morgon men också till glädjen av att älven hade fått en liten “miniflom” under söndag kväll/natt. Vi fiskade på i lugnt tempo fram till lunch utan någon fiskkontakt. Vi fiskade en hel del olika pooler, den ena finare än den andra och direkt efter lunch krokade Stefan i en fin havsöring en härligt “brekke”. Vi fortsatte vårt fiske och inför kvällens sista timmar fiskade vi en ny sträcka som kändes riktigt fin. Redan efter 5 kast krokade jag i en tjurig madame på ca 8-9 kilo som då dessutom blev min första Drivalax på min första dag. Fisken högg på en Black & Orange fiskad med en flytlina med sjunktafs. Stefan fick sedan förtur på poolen och hade två dragningar och till sist en uppkrokad fisk som dessvärre släppte efter ca 10-15 sekunder. Inget mer hände efter det och vi gav oss för kvällen.

image-2 image-1 image-4 image-6 image-7

Efter en lite längre natts sömn startade vi andra och sista dagen på några ny pooler som såg riktigt fina ut. Men efter 3 timmars fiske hade vi endast sett en fisk och inga känningar. Vi valde att ta lunch och vila lite inför kvällspasset då återigen hade en ny sträcka vi skulle testa. Väl framme vid den sista poolen så delade vi upp den fina och långa sträckan i två, Stefan på toppen och jag från mitten och ner. Efter att ha fiskat i max 10-15 minuter sög till det till så där gott i linan igen och resans andra fisk var ett faktum. Även denna fisk var tjurig och stökig men kom ändå in relativt snabbt efter en trevlig dragkamp, en fin och relativt blank 6-kilos hona fick känna sig besegrad. Stefan fiskade vidare men inget mer hände, även jag körde mina sista kast men det var stilla. Så, efter två dagars ganska slappt och avslappnat fiske fick vi landat två fina laxar, tappat en och fått landat en havsöring. Det får ses som ett fint resultat och en skön avslutning på säsongen i Norge.

image-3 image-8 image-5 image-9 image-10

Back to list